Sacoul acesta și învățături de la The Woman 2015

De când am văzut un sacou negru cambrat, la două rânduri de nasturi dintr-un material moale într-o colecție Dolce& Gabbana acum 4 ani, mi-am propus să găsesc acel sacou și să-l arestez la domiciliul meu. Ei, am eșuat, a fost de negăsit.

De atunci însă, vânez cu încăpățânare sacouri în croiuri asemănătoare, care să facă pereche perfectă cu o fustă conică neagră, până la jumătatea tibiei. Și de fiecare dată mă apropiu tot mai tare de obiectivul final, dar nu îndeajuns de mult.

Inspirația (look din colecția Dolce & Gabbana 2011)- are rost să spun că acest look mi se pare cât se poate de actual? dolcegabbana_2011

De data asta am mers pe bleumarin și am accesorizat ținuta în așa fel încât să se încadreze în evenimentul la care am participat vineri și care mi-a oferit un boost de motivație semnificativ.

woman1 Port sacou de aici, pantofi Manolo Blahnik, dresuri Calzedonia, fusta si curea vintage, geanta Mango, bratara H&M.

V-am spus ca vineri a avut loc conferinta The Woman,  la care am avut onoarea să fiu blogger oficial și care mi-a aprins niște beculețe stinse de ceva vreme. Eu sunt genul de om care are nevoie de încurajări permanente ca să își atingă scopurile; uneori mă demotivez destul de ușor, alteori cad în oala cu deznădejde, iar alteori se întâmplă să cad; cu toate acestea, nu renunț la obiectivele mele. De aceea conferințele de business și oamenii care împărtășesc experiențele lor într-un cadru de acest fel au mereu un efect pozitiv asupra mea. Și de cele mai multe ori, după astfel de evenimente simt că-mi mai crește câte o aripioară pe undeva și găsesc motivația să merg înainte, indiferent de opreliști.

Ce am învățat anul ăsta la The Woman?

– conform unui studiu Harvard, femeile se subminează mereu în carieră, atribuind succesul lor norocului sau altor factori decât meritelor lor;

– alt studiu Harvard relevă faptul că în timp ce 57% dintre bărbați își negociază salariile, doar 7% dintre femei fac acest lucru;

– exercițiile de imaginație sunt bune atâta timp cât au un scop; un exercițiu de imaginație care să îți răspundă la întrebări precum “unde vrei să ajungi?”, “ce ai vrea să se scrie despre tine?”, “ce ai vrea să nu se scrie despre tine”, poate avea efecte pozitive și te poate repoziționa pe calea cea bună în drumul tău spre atingerea obiectivelor tale; (Monica Soare)

– autosabotarea este cel mai periculos agent în cariera ta: dacă te întrebi mereu ce o să zică lumea, sau îți repeți că nu poți, că nu ești în stare, acționând permanent ca propria ta barieră, îți va fi imposibil să te dezvolți; (Amalia Sterescu)

– mindset-ul trebuie să fie unul de dezvoltare- dacă ai credința că poți deveni orice dorești și ești orientată înspre a învăța, ai mai multe șanse să reușești; (Amalia Sterescu)

– evită să te lași guvernat de valorile altora și încearcă să trăiești după valorile tale;

– ca antreprenor, urmărește să angajezi oameni mai deștepți decât tine; și tu trebuie să ai de unde învăța;

– e bine să îți propui lucruri fezabile, să joci în liga în care știi că poți avea rezultate; dacă ai 1,60 și vrei să faci modeling, probabil nu vei ajunge nicăieri;

– orice cuvânt bine strecurat poate sădi îndoială în sufletul unei femei (Cristina Chiriac).

….și multe altele.

Toate acestea ar avea un loc de cinste pe un inspiration board, nu? 😉

woman

 

Alături de Ioana, Sandra și Gabriela.

Cred că a fost una dintre cele mai reușite conferințe la care am participat, din punct de vedere al organizării- am avut parte de punctualitate, pauze cu cafea bună și gustări delicioase, dar și de un prânz generos, din care mi-a fost greu să mă opresc doar la două feluri de mâncare. Acestea fiind spuse, țin să felicit organizatorii și vă încurajez ca anul viitor să participanți, pentru că nu veți avea decât de câștigat.

Câteva fotografii de la conferință, care anul acesta s-a desfășurat cu sala plină 😉

thewoman6

thewoman5

thewoman4

thewoman3

thewoman2

 

Găsiți toate fotografiile realizate la conferință pe pagina FB The Woman. 

2 Comments
  • adela
    Posted at 22:09h, 30 March Reply

    Fain sacoul din imagine, cand l-am vazut prima data fara sa citesc articolul am crezut ca face parte dintr-o colectie de actualitate. Imi place ca scoate in evidenta talia, si cred ca este destul de confortabil.

  • The Woman 2016 Cluj- leadership la cel mai inalt nivel - Ioana Bora - Blog de Moda
    Posted at 09:06h, 07 February Reply

    […] sunt utile din mai multe considerente, dar cel mai important, din perspectiva mea, este motivarea. Anul trecut, după conferința The Woman, am pus pe roate o afacere. Roțile se tot învârt de un an, iar anul viitor pe vremea asta poate ne vedem la The Woman, cu […]

Post A Comment